Scriptie

Scriptie

Je scriptie is de kroon op je werk. Lange tijd heb je gezwoegd om dit eindresultaat neer te kunnen zetten. Je wilt dan natuurlijk wel dat je scriptie in de juiste kwaliteit en in het juiste formaat wordt afgedrukt.

scriptie

Bekijk hier alle mogelijkheden >>

Naast het feit dat je scriptie inhoudelijk als een huis moet staan is het zeker niet onbelangrijk om te zorgen dat het uiterlijk er pico bello uit ziet. Dit kun je op verschillende manieren realiseren. Het is natuurlijk mogelijk om je scriptie te laten binden doormiddel van een gelijmde kaft, maar je kunt je scriptie natuurlijk ook laten binden door de kaft te nieten. Door het nieten creëer je een soort magazine. Afhankelijk van het onderwerp van je scriptie kun je natuurlijk het gepaste formaat en materiaal kiezen.

Doordat je vaak in je tekstverwerker typt in het a4 formaat ben je waarschijnlijk geneigd om deze maat ook als scriptie formaat te gebruiken. Wanneer je met iets anders, iets wat niemand of bijna niemand heeft voor de dag wilt komen kun je natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een vierkante scriptie. Het is dan wel wijsheid om van te voren goed je scriptie in te delen op deze pagina’s.

”Print je scriptie altijd in full color”

Naast het kiezen van het juiste formaat van je scriptie zijn de volgende onderdelen misschien wel net zo van belang.

  • Print je scriptie altijd in full color
  • Print altijd dubbelzijdig (maak er een boek van)
  • Gebruik niet een te dun papier (een aanbevolen gewicht is 135g/m2). Papier moet handelbaar blijven, ga dus ook niet te ver boven dit gewicht zitten!
  • Bezuinig niet op de afwerking en kwaliteit van de omslag van je scriptie, de beoordelaar ziet dit als eerst!

scriptie printenscriptie printenscriptie printenscriptie printenscriptie printenscriptie printenscriptie printen

Bekijk hier alle opties >>

Scriptie bind mogelijkheden

Scriptie magazine
Wanneer je jouw scriptie als magazine wilt printen (dus met nietjes) dan is het handig om te weten dat je hiermee maar maximaal 64 pagina’s kunt nieten. Wel zijn er diverse formaten en kwaliteiten papier beschikbaar. Oriënteer je van te voren op alle mogelijkheden.

Duidelijk overzicht mogelijkheden magazine vorm >>

Scriptie binden
Als je jouw scriptie als boekvorm wilt printen (gebonden kaft) dan kun je wel tot 196 pagina’s printen. Wanneer je scriptie dus tegen dit aantal aanloopt is het verstandig om voor de kwaliteit te kiezen voor een gebonden kaft.

Overzicht met alle gebonden kaft opties >>

Scriptie tips

Helemaal klaar voor het printen van je scriptie? Bekijk hier relevante tips! In de basis is het altijd verstandig om een derde je scriptie te laten controleren op inhoud bijv. iemand uit het vakgebied. Ook is het slim om iemand je scriptie te laten controleren op het taalgebruik!

Exclusieve scriptie TIPS!!

Vorig artikelFoto op canvas
Volgend artikelScriptie tips