B5 formaat

De afmeting van het B5 formaat =
176 x 250mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B5 formaat papier kom je op hele diverse plekken tegen. Zo worden er fotoboeken in het B5-formaat gedrukt maar ook reclamefolders en brochures worden regelmatig in dit formaat besteld. Het is een variant welke steeds meer voorkomt in de drukwerkbranche.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B5 formaat gewicht

Het B5 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B5 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B5 formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

60 grams2,9 g
80 grams (aanbevolen)3,9 g
115 grams5,6 g
135 grams5,9 g


B5-formaat mogelijkheden

Doordat het B5-formaat een mooie tussenmaat is, worden de afmetingen hiervan op hele diverse wijze gebruikt. De afmeting wordt onder anderen gebruikt voor:

  • Baliedisplays. Het B5-formaat is een ideale maat om op een toonbank of receptie neer te zetten als display. Hierop kan je dan bijv. je visitekaartjes of andere kaartjes op presenteren.
  • Notitieblokken. B5-formaat papier wordt veel gebruikt als formaat voor notitieblokken/memoblokken. De memoblokken kun je laten drukken met je eigen huisstijl. Een mooie manier om reclame te maken.
  • Flyers. Door het compacte formaat van het B5 formaat papier, is dit zeker een geschikt formaat om je flyers op af te laten drukken.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B4 formaat

Flyerinspiratie? Check deze video!
Bekijk de mogelijkheden

Vorig artikelB4 formaat
Volgend artikelB6 formaat