A5 formaat

De afmeting van het A5 formaat =
148 x mm 210mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A5 formaat wordt voornamelijk gebruikt om flyers op af te drukken. Door het compacte formaat ideaal hiervoor.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

A5-formaat gewicht

Het A5-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Door een hoger gewicht wordt de dikte van het papier dikker en is het papier steviger. Dunner papier is vaak goedkoper maar van mindere kwaliteit. Een hoger gewichtsklasse A5 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

 

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A5-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

90 grams2,9 g
135 grams4,3 g
170 grams5,4 g
2507,9 g

 

A5-formaat mogelijkheden

Het A5 formaat wordt grotendeels gebruikt voor flyers. Door het formaat makkelijk vast te houden en makkelijk om weg te geven. Het A5-formaat wordt  gebruikt voor:

  • Nieuwsbrief. Een kleine huishoudelijke mededeling binnen het bedrijf? Dan is het A5 formaat ideaal om kleine veranderingen of informatie door te geven.
  • Flyers. Het formaat is erg geschikt om als flyer te gebruiken. Door zijn kleinere formaat is het ideaal om vast te houden en om weg te geven.
  • Foto’s. We zien dit formaat steeds vaker voorbijkomen om foto’s op af te drukken. Het A5 formaat is net iets groter dan het normale (13x18cm) fotoformaat.
  • Folders. Kleinere folders van bedrijven worden vaak op A5 formaat gedrukt voor verspreiding. Vaak vanwege het gebruiksvriendelijke formaat.

A5 formaat pixels

Wanneer je je drukwerk wilt gaan bestellen is het verstandig om alvast te zorgen dat de resolutie goed is. De resolutie wordt bepaald door het aantal pixels. De afbeelding wordt eigenlijk pas scherper wanneer er meer pixels per inch aanwezig zijn. Over het algemeen is 300 DPI voldoende voor een goede resolutie.

A5 formaat pixels/PPIBreedte in pixelsHoogte in pixels 
96 PPI559794
300 PPI17482480
600 PPI35084960
1200 PPI69929921

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het A4 formaat

Vorig artikelA4 formaat
Volgend artikelA6 formaat