Foto op canvas

Foto op canvas

Een foto op canvas laten afdrukken, het wordt een steeds bekender product. Canvas is een 100% katoenen doek die over een frame wordt gespannen. Op het katoenen doek wordt je foto afgedrukt. Doordat een foto op canvas een relatief nieuwe manier is van foto’s afdrukken staat dit erg mooi en origineel in bijv. je woonkamer.

Om de beste kwaliteit foto op canvas te laten drukken zijn er een aantal dingen waar je wel op moet letten voor het bestellen.

  • 100% katoenen doek
  • Minimaal 2cm dik frame (zodat het frame niet buigt)
  • HP inkt (duurzaam en UV-bestendig)
  • Beschermende verpakking
  • Snelle levering

Bij het bestellen van jouw foto op canvas is het dus erg belangrijk om te zorgen dat de kwaliteit van de foto niet alleen goed is, maar ook de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt wordt.

bekijk hier alle mogelijkheden voor foto’s op canvas >>

Bij een foto op canvas is het ook belangrijk om deze op een goede manier op te hangen. LET OP doe dit niet met een wankel haakje. Een degelijk ophangsysteem zit aan het massieve frame vast. Hierdoor zal je foto altijd recht aan de muur komen te hangen.

Foto op canvas

Een klassieke uitstraling

In principe kun je een canvas ophangen zonder frame. Dit geeft de foto natuurlijk een leuk contrast. Wanneer je een klassieke woning hebt is het zeker een aanrader om wel een lijst om je foto op canvas te plaatsen. Een witte of zwarte lijst geeft een klassieke uitstraling.

Bekijk hier alle canvas mogelijkheden >>

Foto op canvas formaten

Om foto’s tot hun recht te laten komen in een lijst is het van belang een beetje speling in de lijst te hebben. Het contrast van de foto komt dan beter naar voren.

Canvas vierkantCanvas liggendCanvas staand
20 x 20 cm & 30 x 30 cm30 x 20 cm20 x 30 cm
40 x 40 cm40 x 30 cm30 x 40 cm
50 x 50 cm60 x 40 cm40 x 60 cm
60 x 60 cm70 x 50 cm50 x 70 cm
70 x 70 cm80 x 60 cm60 x 80 cm
80 x 80 cm100 x 70 cm70 x 100 cm
100 x 100 cm120 x 80 cm80 x 120 cm

 

Foto op canvas eenvoudig bestellen

Foto’s op canvas kun je eenvoudig bestellen doordat er diverse tools op websites beschikbaar zijn. Hierdoor kun je makkelijk een collage indeling maken met vele mogelijkheden. Binnen deze tools zijn vaak ook nog eenvoudige mogelijkheden om effecten aan te brengen in de foto’s

Op zoek naar andere foto formaten ? klik hier >>

Canvas bestellen ?

Om niet teleurgesteld te raken in de kwaliteit van je canvas, de juiste formaat van je canvas en andere gestelde wensen is het verstandig om je fotos op canvas uitsluitend te bestellen bij gewaardeerde foto op canvas leveranciers. Een foto met veel kwaliteit heeft misschien een iets hogere prijs maar betaald zich zeker terug in de duurzaamheid en levensduur van het product.

Voor creatieve ideeen en tips volg je de blogs van welkformaat.nl

Vorig artikelFoto afdrukken
Volgend artikelScriptie