B1 formaat

De afmeting van het B1 formaat =
707 x 1000mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B1 formaat wordt vooral voor zakelijk doeleinden gebruikt. B1 formaat vindt je vooral terug in reclameposters. Winkelketens gebruiken dit formaat bijvoorbeeld in swingborden voor een winkelpand.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B1-formaat gewicht

Het B1-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B1 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B1 formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

115 grams80,5 g
135 grams (aanbevolen)94,5 g
250 grams175 g

 

B1 formaat mogelijkheden

Het B1 formaat wordt voor verschillende doelen gebruikt. Zowel zakelijke als particuliere klanten bestellen geregeld op dit formaat. Veel gebruikte doeleinden zijn:

  • Spandoeken. Door het grote formaat is B1 geschikt voor spandoeken. Voor zowel zakelijke spandoeken als een welkom thuis spandoek.
  • Textieldoeken. Op textieldoeken kan je haarscherp je gemaakte afbeeldingen of tekst laten bedrukken. Textieldoeken zijn zeker geschikt om in te lijsten.
  • Swingborden. Het B1vformaat wordt geregeld door winkelketens gebruikt om hun weekaanbiedingen of andere reclame op te presenteren. Dit formaat is geschikt voor in bijvoorbeeld de swingborden voor winkelketens.
  • Posters. Door het grote formaat is een B1 formaat papier goed om een poster op af te drukken. Dit kan natuurlijk voor reclamedoeleinden op bijvoorbeeld beurzen of in winkelketens.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B0 formaat

Vorig artikelA7 formaat
Volgend artikelB2 formaat