Flyerformaat kiezen?

Flyerformaat kiezen?

Het laten afdrukken van flyers wordt steeds eenvoudiger gemaakt bij drukkerijen. Op de website van de meeste drukkers kun je gemakkelijk jouw ontwerp uploaden. Dit kan een eigen ontwerp zijn, vaak worden er ook diverse templates ter beschikking gesteld bij drukkers. Eenmaal het bestand ge-upload kies je het gewenste oplage aantal maar ook het juiste flyerformaat. Meer informatie over het juiste formaat vindt je in deze blog!

Bestel hier direct jouw flyers!

Flyerformaat

Het gebruik van flyers is niet meer weg te denken uit onze marketingwereld. Het is de manier om jouw product, dienst of event op uit te beelden. Je komt ze overal tegen zo zie je flyers in het openbaarvervoer, in supermarkten en in winkelcentra worden ze in je handen gedrukt. Vaak wordt het al vergeten maar het in de handen drukken van een flyer heeft pas effect wanneer het juiste flyerformaat gebruikt wordt. Is het formaat te groot ? dan is de kans ook groot dat je deze snel in de eerste prullenbak gooit. Nu zal je je wel afvragen, welk formaat wordt er dan gebruikt voor dit soort flyers? Het flyerformaat welke geschikt is om uit te delen en waar je genoeg relevante afbeeldingen en tekst op kwijt kunt is het A5 formaat en A6 formaat.

Laat je flyers verspreiden!

Flyerformaat in CM

Om jullie creativiteit en ontwerp skills te bevorderen hebben benoemen we even de juiste afmetingen zodat jij snel aan de slag kunt met het ontwerpen van jouw flyer. Wanneer je ontwerp een afdruk wordt is het raadzaam om het flyerformaat in pixels te gebruiken. Je opdruk past dan exact op het flyerformaat. Op deze manier hoef je alleen nog maar rekening te houden met een veiligheidsmarge.

Zoals je weet hebben het A5 formaat en A6 formaat wel een aparte afmeting. De uitleg over de diverse formaten vindt je op de volgende plekken:

Bekijk hier alles over het A5 & A6 formaat

Afmeting in CM

Het flyerformaat kun je in CM het beste op de volgende manier bekijken

  • Flyer op A5 papier is in centimeters: 14,8 X 21,0 centimeter (breedte x hoogte)
  • Flyer op A6 papier is in centimeters: 10,5 X 14,8 centimeter (breedte x hoogte)
Afmeting in MM

Het flyerformaat kun je in MM natuurlijk gebruiken om heel nauwkeurig te werk te gaan. Het weergeven in MM wordt vaak gebruikt door ontwerpers om heel secuur te werk te gaan.

  • Flyerformaat van A5 papier is in millimeters: 148 X 210 millimeter (breedte x hoogte)
  • Flyerformaat van A6 papier is in millimeters: 105 X 148 millimeter (breedte x hoogte)

Flyerformaat in pixels

De ontwerpers of gebruikers die met regelmaat flyers ontwerpt gebruikt vanzelfsprekend het pixelformaat. Voor zowel A5 als A6 flyer, kan het van pas komen om te weten hoeveel pixels het papier bevat. Je kunt dit natuurlijk voor een deel zelf bepalen met de DPI instellingen. In de drukwerkbranche wordt er meestal standaard gebruik gemaakt van 300dpi. Wanneer je dus 300DPI gebruikt horen hier de volgende cijfers bij:

Dikte flyerpapier bepalen

Natuurlijk moet je bij het drukken ook kiezen op welke dikte papier je jouw flyers gedrukt wilt hebben. Hoe dikker het papier hoe steviger, maar bij flyers is het natuurlijk ook zo wanneer er te dik papier wordt gebruikt scheurt dit snel bij het dubbelvouwen. De meest gangbare papierdikte voor flyers is 170grams papier. Wanneer je iets dikker papier wilt gebruiken kan dit natuurlijk ook. Kies dan uit 175, 250 of 300grams papier. Papier van 90 of 135 grams kun je ook gebruiken, dit geeft door het dunne papier wel een goedkopere uitstraling. Het beste flyerformaat druk je dan ook op 170 grams papier.

Flyer papiersoorten

 flyerformaat

 

 
 
Vorig artikelBlog