Foto afdrukken

Foto afdrukken

Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden om foto’s af te drukken. Het is wel zo dat afmetingen van foto’s afhankelijk zijn van de foto formaten binnen de branche. Vaak worden standaard afmetingen gebruikt maar er zijn ook partijen die alleen de korte kant van de foto kiezen en afsnijden waar het beeld stopt.

Het beste om de juiste kwaliteit foto te kunnen afdrukken is om de standaard foto formaten aan te houden. Hiermee kun je vaak al je afdruk wensen al mogelijk maken.

Druk je foto’s uitsluitend af op premium kwaliteit en op premium foto formaten. Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat niet elk foto afdruk premium kwaliteit garandeert. In de onderstaande tabel vindt je de afmetingen van de diverse foto afdrukken welke allemaal in premium kwaliteit worden afgedrukt.

Foto formaten
Foto afdrukkenExacte afdruk formaat
Premiumafdruk 10 cm10,2 x 10,2 cm
10,2 x 13,6 cm
10,2 x 15,3 cm
Premiumafdruk 13 cm12,7 x 12,7 cm
12,7 x 16,9 cm
12,7 x 19,0 cm
Retro foto’s10,2 x 12,2 cm
Fotovergrotingen12,7 x 18,0 cm
15,2 x 20,3 cm
20,3 x 30,5 cm

Bekijk hier alle foto formaten in cm >>

De diverse foto afdrukken kun je makkelijk en online bestellen. Vaak met handige foto app vanaf je smartphone. Dit houdt dus in dat je foto’s makkelijk en online kunt bestellen via desktop, tablet of smartphone.

foto afdrukken

  • De 10 cm premium foto’s zijn ideaal wanneer je een standaard formaat foto wilt bestellen. Voor de afwisseling voor foto afdrukken zijn de 10 cm foto’s ook beschikbaar als 10 x 10 cm formaat.
  • De 13 cm premium foto’s zijn perfect voor foto’s welke net iets meer aandacht verdienen. Ook dit formaat is in een vierkant 13 x 13 cm beschikbaar.
  • De retro foto’s zijn leuk als je van creatieve foto’s houdt. Op deze foto’s is het ook nog een mogelijk om een tekst toe te voegen! Ideaal!

foto afdrukken

 

Op zoek naar foto albums? bekijk hier alle foto album formaten in cm >>

Foto afdrukken in kwaliteit

Foto’s moet je uitsluitend laten afdrukken op hoogwaardig fotopapier. Naast dat de kwaliteit van het fotopapier van belang is, is het natuurlijk ook belangrijk om een goede opmaak te hebben van de foto. Vaak kun je bij het bestellen van je foto’s op een eenvoudige manier toevoegingen doen aan de foto’s zoals:

  • Witte rand om foto’s. Deze manier van het foto afdrukken geeft meer contrast aan je foto. Door deze rand ontstaat er een proffesionelere uitstraling van de foto en komt deze hierdoor beter tot zijn recht.
  • Glanzend of mat. Standaard hebben foto’s een glanzende afwerking. Dit wordt gedaan om meer contrast en kleurdiepte in een foto te krijgen. Wanneer je een foto als een matte foto laat afdrukken zul je zien dat de natuurlijke eigenschappen worden benadrukt en dat er geen reflectie is. Deze manier van foto’s afdrukken is ideaal voor foto’s aan de muur.
Vorig artikelFotoboek formaten
Volgend artikelFoto op canvas