A6 formaat

De afmeting van het A6 formaat =
105 x 148mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A6 formaat is door zijn compacte afmetingen ideaal voor flyers en kleine folders. Eigenlijk is het formaat geschikt voor alles wat snel uitgedeeld moet kunnen worden. Dus ook voor notitieblokjes een ideale afmeting.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>


A6-formaat gewicht
Het A6-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar.  Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Dunner papier is vaak goedkoper maar van mindere kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse A6 papier geeft meer stevigheid, waardoor het kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A6-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

90 grams2,9 g
135 grams4,3 g
170 grams5,4 g
300 grams9,4 g

 

A6-formaat mogelijkheden
Voor het A6-formaat zijn de mogelijkheden ook gigantisch. Een kleine greep uit wat je hiermee kan:

  • Uitnodigingen. Moet je uitnodigingen versturen voor een feestje of andere gelegenheid? Dan is het A6-formaat een ideale afmeting om je uitnodiging op te laten afdrukken.
  • Menukaarten. Het A6 formaat is een ideale afmeting in restaurants als vingerfoodkaart, drankkaart of voor speciale aanbiedingen. Door het compacte formaat staat het niet in de weg op tafel.
  • Entreebewijzen. Heb je een besloten feest georganiseerd en ontvangen de genodigden entreebewijzen? Dan is het A6 formaat ideaal om hierop de entreebewijzen af te drukken. Entreebewijzen kan je ook laten nummeren bij het bestellen! Ideaal als kopiëren uit den boze is.
  • Etiketten. Duidelijke etiketten nodig? Dan is het A6 formaat een handige maat.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het A5 formaat

Vorig artikelA5 formaat
Volgend artikelA7 formaat