B2 formaat

De afmeting van het B2 formaat =
500 x 707mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B2 formaat is perfect voor posters en banners. Het is aan te raden het juiste formaat papier voor het bestellen te checken. Op deze manier voorkom je verkeerd afgedrukte posters en banners.

Bekijk hier de papier afmetingen >>

B2 formaat gewicht

Het B2 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B2 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B2-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

115 grams40,3 g
135 grams (aanbevolen)47,3 g
250 grams87,5 g

 

B2-formaat mogelijkheden

Het B2-formaat kom je veel tegen in de drukwerkwereld. Het is een veelgebruikt formaat om reclame op af te drukken zoals posters en banners. Ook diverse druktechnieken gebruiken dit formaat. Een voorbeeld hiervan is Folio. Maar onder andere wordt B2 ook gebruikt voor:

  • Banners. Wil je opvallen met je reclame op een banner? Dan is wellicht dit B2-formaat wel iets voor je. Hiermee kan je opvallen op bijv. winkelruiten!
  • Raamstickers. Wil je opvallen met reclame op een winkelruit? Maar wil je liever niet met plakband plakken op ramen? Dan is het mogelijk om je B2-formaat reclame direct als raamsticker te laten afdrukken. Ideaal en zonder stickerresten te verwijderen.
  • Tekenpapier. Zit je veel te schetsen en te ontwerpen? Ontwerp je tuinen, interieurs of hele andere dingen? Het B2 formaat is geschikt voor diverse ontwerpen. Door de grote kan je al je creativiteit kwijt op dit formaat.
  • Posters. Het formaat B2 is zeker geschikt om posters met reclame op af te drukken. Ook ideaal voor op beurzen of op kantoor!
  • Spandoeken. Steeds vaker bestellen winkels en winkelketens spandoeken met hun acties. Het ziet er luxer en aantrekkelijker uit. Op het B2 formaat is het ook nog eens geschikt om buiten op te vallen.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B1 formaat

Vorig artikelB1 formaat
Volgend artikelB3 formaat