A1 formaat

De afmeting van het A1 formaat =
594 x 841mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A1 formaat papier wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, het vaakst komen we dit formaat tegen als poster in en rondom bedrijven. Door zijn formaat vallen reclame en/of mededelingen goed op. Het formaat leent zich ook goed om presentaties op weer te geven.

  

Bekijk hier de papier afmetingen >>

A1-formaat gewicht

Het A1-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft een groter gewicht.  Dunner papier is vaak goedkoper, maar van mindere kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse A1 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

 

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A1-formaat papier zijn de volgende gewichtsklasse het meest gangbaar:

115 grams57,5 g
135 grams (aanbevolen)67,5 g
250 grams125  g

A1-formaat mogelijkheden

Het A1 formaat papier wordt gebruikt voor diverse doeleinden, zoals:

  • Posters. Door zijn grote formaat is de A1 geschikt voor bijvoorbeeld posters op beurzen en voor reclame in en rondom kantoorpanden of scholen. Het formaat wordt ook geregeld gebruikt om afbeeldingen af te drukken om ruimtes op te vrolijken.
  • Swingborden. Het A1 formaat papier kom je ook geregeld tegen in de winkelstraten. Het formaat is geschikt om bijv. reclame van een winkel of winkelketen op weer te geven.
  • Beurs reclame. Doordat het formaat A1 groot, maar niet mega groot is, is dit ideaal op wat kleinere beurzen om hier je bedrijfsreclame op af te laten drukken.
  • Werkprojecten. Het A1 formaat papier wordt gebruikt om technische tekeningen op af te drukken, maar wordt ook zeker gebruikt voor projectplannen. Taak en rolverdeling binnen een project kun je hier makkelijk/duidelijk op weergeven.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het A0 formaat

Volgend artikelA2 formaat