A7 formaat

De afmeting van het A7 formaat =
74 x 105mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A7 formaat is door zijn compacte afmetingen ideaal voor flyers en kleine folders. Eigenlijk is het formaat geschikt voor alles wat snel uitgedeeld moet kunnen worden. Dus ook voor notitieblokjes een ideale afmeting.

a7 formaat afbeeldingBekijk hier de papier afmetingen >>

 

A7-formaat gewicht
Het A7-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse A7 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A7-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

90 grams1,45 g
135 grams2,15 g
170 grams2,70 g
300 grams4,70 g

 

A7-formaat mogelijkheden
Voor het A7 formaat zijn de mogelijkheden ook gigantisch. Een kleine greep over wat je met het A7 formaat kan is:

  • Uitnodigingen. Moet je uitnodigingen versturen voor een feestje of andere gelegenheid? Dan is het A7-formaat een ideale afmeting om je uitnodiging op af te laten drukken.
  • Menukaarten. Het A7-formaat is een ideale afmeting in restaurants als vingerfoodkaart, drankkaart of speciale aanbiedingen. Door het compacte formaat staat het niet in de weg op tafel.
  • Reactieformulier. Heb je een hotel of B&B dan is het wellicht interessant om je reactieformulieren op A7-formaat uit te printen en op de kamers te leggen. Door dit kleine formaat is het niet storend maar valt het nog wel op!
  • Etiketten. Duidelijke etiketten nodig? Dan is het A7 formaat handig om duidelijk je etiketten op af te drukken.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het A6 formaat

Vorig artikelA6 formaat
Volgend artikelB1 formaat