Instagram bannerformaten

Instagram bannerformaten

Wat is Instagram eigenlijk? Instagram is een socialmedia platform dat in 2010 is opgericht en in 2012 zijn 100miljoen actieve gebruikers registreerde. In datzelfde jaar is Instagram overgekocht door Facebook. In tegenstelling tot andere socialmedia platforms is Instagram alleen bedoeld om foto’s te uploaden en te delen met je volgers. Door het toepassen van diverse filters kun je je foto optimaliseren voordat ze je op je tijdlijn plaatst. Maar welke formaten hebben deze foto’s eigenlijk? op deze pagina leggen we het uit.

Veel mensen begonnen laat aan Instagram of zijn er nog niet eens mee begonnen. Om je heen is iedereen ondertussen al begonnen aan Instagram. Allereerst stond Instagram er om bekend dat je vierkante foto’s moest uploaden gelukkig is dat verleden tijd en kun je diverse formaten uploaden. Maar welke Instagram bannerformaten zijn er eigenlijk beschikbaar?

Doordat Instagram over is genomen door Facebook en ook advertenties accepteert is het wellicht interessant om de afmetingen van Instagram bannerformaten bij de hand te hebben. Advertenties die je op Facebook plaatst kunnen namelijk ook op Instagram verschijnen. In dat geval is het wel handig dat je de juiste Instagram bannerformaten gebruikt.

Instagram bannerformaten
Instagram bannerformaten

De Instagram bannerformaten zijn als volgt.

Profielfoto. Het ideale formaat voor de Instagram profielfoto is 150 x 150 pixels. Met deze afmeting weet je zeker dat je foto juist wordt weergegeven.

Share Square Photo. Dit formaat foto heeft het ideale formaat bij de afmetingen van 1080 x 1080 pixels. Deze foto wordt op je tijdlijn dan weergegeven in het formaat 293 x 293 pixels. Zodra je op de foto klikt en deze opent is het formaat 1080 x 1080 pixels.

Share Vertical Photo. Met deze Instagram bannerformaten foto’s plaats je als het ware verticale foto’s op je tijdlijn. Deze Share Vertical Photo’s worden het beste weergegeven wanneer je ze upload in de kwaliteit 1080 x 1350 pixels. Voor deze foto’s geldt ook dat wanneer ze weergegeven worden op je tijdlijn dit in het formaat 293 x 293 pixels is. Wanneer je ze opent is het formaat 1080 x 1350 pixels.

Share Horizontal Photo. Zoals de naam al zegt wordt deze foto horizontaal weergegeven. Op je tijdlijn wordt dit fotoformaat wel als 293 x 293 pixels weergegeven. Zodra je de foto opent heeft de Share Horizontal Photo een afmeting van 1080 x 566 pixels.

Niet op zoek naar Instagram formaten ? wellicht dat ander socialmedia formaten je antwoord op je vraag kunenn geven.

Instagram foto laten afdrukken op canvas? klik hier voor de beste kwaliteit!

Heb je aanvullingen op de Instagram bannerformaten ? neem dan contact met ons op!

Vorig artikelLinkedIn bannerformaten
Volgend artikelFotoboek formaten