B4 formaat

De afmeting van het B4 formaat =
250 x 335mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B4 formaat wordt gebruikt voor hele uiteenlopende doelen. Zo zijn er diverse tijdschriften welke gedrukt worden op B4 formaat, maar ook flyers, briefpapier en notitieblokken. In tegenstelling met het A4-formaat is B4 net iets groter wat het bij het inbinden net iets makkelijker maakt.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B4-formaat gewicht

Het B4 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B4 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B4-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

115 grams10,1 g
135 grams (aanbevolen)11,9 g
250 grams21,9 g

 

Hoe maak ik een magazine? >>

 

B4 formaat mogelijkheden

Met het B4 formaat zijn er veel mogelijkheden. Dit formaat wordt vaak gebruikt om later binnen bepaalde kaders te kunnen afsnijden. Het gebruik van het B4-formaat komt onder andere voor bij:

  • Stickers. Het is mogelijk om je eigen ontworpen sticker te laten afdrukken op B4 formaat. Onder andere komt dit formaat goed tot zijn recht op winkelruiten, spiegels en in het openbaar vervoer.
  • Documenten. Meestal wordt er voor het afdrukken van documenten gekozen voor A4-formaat. Maar op B4-formaat is dit ook mogelijk. Je hebt op het B4-formaat meer speling met de zijkanten waardoor een magazine veel beter tot zijn recht komt.
  • Programmaboekjes. Bij evenementen en bijeenkomsten is het handig om een programmaboekje te laten drukken. Het B4 formaat kun je gebruiken om aan beide zijdes te laten bedrukken, hierna het papier te laten vouwen waardoor er een mooi boekje ontstaat.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B3 formaat

Vorig artikelB3 formaat
Volgend artikelB5 formaat