B0 formaat

De afmeting van het B0 formaat =
1000 x 1414mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B0 formaat is een formaat papier welke gebruikt wordt voor diverse doeleinden. Dit is de grootste variant in de B-formaten en wordt gebruikt voor bijv. bouwtekeningen en posters.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B0-formaat gewicht

Het B0-formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B0 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B0-formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

115 grams
135 grams
250 grams

 

B0 formaat mogelijkheden

Het B0 formaat papier wordt voor diverse doeleinden gebruikt. De meest voorkomende doeleinden van het B0 formaat papier zijn:

  • Bouwtekeningen. Het ontwerpen van bouw gerelateerde producten wordt altijd gedaan op schaal. De meeste bouwprojecten en de ontwerpen hiervan hebben ondanks dat ze op schaal worden gemaakt nog een grote omvang. Door op B0 formaat te printen is het makkelijker om overzicht te creëren.
  • Posters. Wanneer je echt goed wilt opvallen moet je reclame maken op een groot formaat papier. B0 formaat wordt veel gebruikt om grote posters op af te drukken
  • Schetspapier. Het B0-formaat wordt door zijn grote formaat veel gebruikt als schetspapier voor schilderijen om al je ideeën op kwijt te kunnen.
  • Spandoeken. Ook voor spandoeken geldt dat deze te printen zijn op B0 formaat. Door de grote afmeting is het doek goed zichtbaar.

Toch een kleiner formaat nodig? bekijk hier het B1 formaat

Vorig artikelA0 formaat
Volgend artikelFormaten in de horeca