A0 formaat

De afmeting van het A0 formaat =
841 x 1189mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A0 formaat 841x1189mm is met zijn vierkante meter het grootste vel in de A-formaten reeks. Het wordt gebruikt voor posters, maar ook voor bouwtechnische tekeningen. Er zijn drukkers die dit formaat gebruiken om na het drukken op een efficiënte manier andere maten te snijden.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

 

A0 formaat gewicht

Het A0 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft een groter gewicht. Dunner papier is vaak goedkoper, maar van mindere kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse A0 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

 

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A0-formaat papier zijn de volgende gewichtsklasse het meest gangbaar:

115 grams115,0 g
135 grams (aanbevolen)135,0 g
250 grams250,0 g


A0 formaat mogelijkheden

Voor het gebruik van A0 formaat papier zijn e talloze mogelijkheden. Het papier is zeker geschikt voor het volgende:

  • Posters. Het formaat is ideaal voor het maken van posters voor bijv. op ramen en in kantoorpanden. Door het formaat is het zeker opvallend.
  • Werken bouwtekeningen. Geschikt om je presentatie op uit te tekenen, of om een technische tekening op groot formaat uit te printen.
  • Swingborden. Het A0 formaat papier wordt veel gebruikt voor swingborden bij winkels. Op dit formaat papier worden bijv. de weekaanbiedingen gepresenteerd. Door het formaat is het zeker geschikt hiervoor.
  • Banners. Sta je op een beurs en wil je opvallen met bijv. een grote reclameposter van je bedrijf of dienst? Voor deze gelegenheid is het A0 formaat zeer geschikt.
  • Boekwerk in duodecimo. Doordat drukwerk t.b.v. een boekwerk niet op losse bladzijden wordt afgedrukt maar in een groter geheel, leent dit formaat zich uitstekend om in duodecimo te vouwen. Het blad word dan in 24 pagina’s gevouwen. Voor meer informatie over het juiste formaat t.b.v. boekwerk klik hier!

Toch een kleiner formaat nodig? bekijk hier het A1 formaat

Vorig artikelGoogle banner formaten
Volgend artikelB0 formaat