B6 formaat

De afmeting van het B6 formaat =
125 x 176mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het B6 formaat papier is geschikt voor een heleboel doeleinden, maar wordt vrijwel altijd op de zakelijke markt gebruikt. Het formaat B6 is geschikt om bijv. je bedrijfsflyers op af te laten drukken. Ook memoblokken/notitieblokken worden vaak op dit formaat afgedrukt. Het formaat past namelijk uitstekend in bijv. je jaszak of handtas.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B6-formaat gewicht

Het B6 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B6 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B6 formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

30 grams0,73 g
60 grams (aanbevolen)1,45 g
80 grams1,95 g
115 grams2,8 g
135 grams2,9 g


B6-formaat mogelijkheden

Het B6 formaat papier wordt op de zakelijke markt vooral gebruikt voor reclamedoeleinden. Hierbij kan je denken aan memoblokken bedrukt met complete huisstijlen van bedrijven. Ze zijn vaak makkelijk in gebruik en worden meestal goed bewaard. Het B6-formaat wordt onder andere ook gebruikt voor:

  • Flyers. Het B6-formaat is ideaal om als flyer te gebruiken. Door het compacte formaat wordt dit eerder bewaard in bijv. een handtas of jaszak.
  • Kalenders. Steeds vaker geven bedrijven kalenders weg als geschenk aan hun relaties. Het B6-formaat is dusdanig klein dat deze makkelijk op een bureau bewaard zal blijven. Makkelijk te laten bedrukken met bedrijfsreclame.
  • Kaarten. Het B6 formaat wordt ook vaak gebruikt als kaarten voor bijvoorbeeld een verhuisbericht, entreekaart of als ansichtkaart. Makkelijk en handzaam formaat en easy om te laten bedrukken in jouw stijl.
  • Menukaart. Op het B6-formaat kan je gemakkelijk je menukaarten laten drukken voor bijv. vingerfood, drankenkaart of specials. Ideaal en handzaam op de tafels.
  • Notitieblok. Met het B6-formaat als notitieblok is dit een ideaal formaat om mee te nemen. Het formaat past in vrijwel elke jaszak of in je handtas!

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B5 formaat

Vorig artikelB5 formaat
Volgend artikelVisitekaartje