B3 formaat

De afmeting van het B3 formaat =
353 x 500mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Hoe groot is het papierformaat B3? Om je drukwerk op de juiste grote te laten drukken is het altijd verstandig om te zorgen dat er op de juiste wijze wordt ontworpen en dat dit ook op het juiste formaat gebeurd.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

B3 formaat gewicht

Het B3 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft meer gewicht. Papier van minder gewicht is vaak goedkoper, maar lager van kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse B3 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

 

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het B3 formaat papier zijn de volgende gewichtsklassen het meest gangbaar:

115 grams20,3 g
135 grams (aanbevolen)23,7 g
250 grams43,8 g

 

B3 formaat mogelijkheden

Het B3 formaat wordt in de drukwerkbranche vaak gebruikt om kleine posters of grote stickers op af te drukken. Het B3-formaat is ook geschikt voor:

  • Menukaarten. Om je eigen formaat menukaarten te maken is een B3-formaat ideaal. Deze kun je in een drie of vierluik menukaart vouwen.
  • Posters. B3-formaat posters zijn ideaal om te gebruiken op beurzen of op kantoor.
  • Stickers. In het B3-formaat kan je makkelijk je stickers laten printen voor op bijvoorbeeld de ramen. Dit is een voordelige en gemakkelijke manier van reclame maken.
  • Tabloid. Het tabloid formaat is iets kleiner dan het B3-formaat maar zeker geschikt hiervoor. Doordat het B3 formaat iets groter is heb je een veiligheidsmarge zodat de afbeelding op de juiste grote kan worden afgesneden.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het B2 formaat

Vorig artikelB2 formaat
Volgend artikelB4 formaat