A2 formaat

De afmeting van het A2 formaat =
420 x 594 mm

Bekijk hier papierformaten in CM en MM >>

Het A2 formaat papier is geschikt voor het afdrukken van displays, banners en posters. Het formaat wordt veel gebruikt voor bijv. het maken van schetsen, collages en in de modewereld voor het maken van moodboards.

  Bekijk hier de papier afmetingen >>

A2-formaat gewicht

Het A2 formaat is ook in diverse gewichten leverbaar. Dikker papier is steviger en heeft een groter gewicht. Dunner papier is vaak goedkoper, maar van mindere kwaliteit. Een hogere gewichtsklasse A2 papier geeft meer stevigheid aan het papier waardoor dit kwalitatief hoogwaardiger is. Tijdens het online bestellen van je drukwerk staat meestal een aanbevolen gewicht aangegeven. Wanneer je dit gewicht selecteert zit je vrijwel altijd goed, met een gemiddelde kwaliteitsklasse.

Bekijk hier de papierformaten >>

 

Wat zijn de papierformaten in cm en mm? >>

Voor het A2 formaat papier zijn de volgende gewichtsklasse het meest gangbaar:

115 grams28,8 g
135 grams (aanbevolen)33,8 g
250 grams62,5 g

A2-formaat mogelijkheden

Het A2 formaat papier wordt heel divers gebruikt bij drukkerijen. Voor banners, displays en posters wordt het formaat het meest gebruikt.

  • Onderlegger. Je komt ze geregeld tegen op kantoren, onder de toetsenborden, volgeklad met aantekeningen. Het A2-formaat papier wordt gebruikt als maat voor onderleggers op bureaus.
  • Posters. Wanneer je op zoek bent naar een niet te grote maar ook niet te kleine poster dan is deze tussenmaat A2-formaat papier een ideale manier om je bedrijfsreclame weer te geven.
  • Winkelruitreclame. Door de ideale tussenmaat is dit formaat papier ideaal voor het maken van reclame op winkelruiten.
  • Foamboard. Het A2 formaat is ideaal en geschikt om tijden presentatie te gebruiken als foamboard. Het geeft een professionele uitstraling.
  • Boekwerk. Het formaat wordt ook gebruikt voor het maken van boekjes in Quarto of Octavo.

Toch een groter formaat nodig? bekijk hier het A1 formaat

Vorig artikelA1 formaat
Volgend artikelA3 formaat